mogelijkheden Keukenbladen

Het keukenblad is een van de belangrijkste onderdelen van de keuken, het bepaald de stijl van de keuken en alle maaltijden worden erop bereid. Het is daarom belangrijk dat je een keukenblad kiest dat bij jou past. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden als keukenblad, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Alle keukenbladen worden precies op maat gemaakt, waardoor deze altijd precies passen. Bij de meeste materialen is het ook mogelijk om hier een achterwand van te maken, maar een combinatie van materialen is ook mogelijk. Hieronder worden enkele voorbeelden genoemd.

Kom in contact met ons

Materiaal Natuursteen, composiet en keramiek

Natuursteen, composiet en keramiek zijn alle drie populaire materialen voor een keukenblad, maar elke soort heeft zijn eigen karakteristieken. Maar wat is nu precies het verschil? De een vergt meer onderhoud, en de ander is beschikbaar in meerdere verschillende kleuren en stijlen. Maar wat past nou het beste bij jouw keuken? Wat is nu precies hetgeen wat jij mooi vindt?

Meer lezen

Materiaal Beton

Een betonnen werkblad past perfect in een industriële of stoere keuken. Betonnen werkbladen staan erom bekend dat ze veel onderhoud nodig hebben en vlekken er makkelijk in trekken, maar gelukkig is er tegenwoordig ook BalsaBeton, een harde, robuuste betonsoort. Balsabeton is onderhoudsvrij, hittebestendig, vlekvrij en in meerdere kleuren te verkrijgen. Doordat het blad op maat gegoten wordt is er een grote vormvrijheid en kunnen er werkbladen van bijvoorbeeld vier of vijf meter uit één stuk gegoten worden.

Materiaal Terrazzo

Terug van weggeweest zijn de echte degelijke terrazzo bladen. Terrazzo werkbladen worden opgebouwd uit gebroken marmer-, graniet of zandsteen korrels, die met cement tot één geheel gebonden worden. Deze keukenbladen passen perfect in de klassieke of landelijke keuken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een grijze keuken landelijk. De werkbladen worden nog op dezelfde degelijke manier gemaakt als vroeger, wat resulteert in een 5 cm dik massief terrazzo blad. Het voordeel aan een terrazzo blad is dat deze erg vriendelijk geprijsd zijn ten opzichte van bijvoorbeeld natuurstenen bladen.

Materiaal Kunststof

Bij een kunststof werkblad wordt een kunststof toplaag aangebracht op een multiplex, Greengridz, MDF of spaanplaat. Dit type keukenblad is erg onderhoudsvriendelijk, prijsvriendelijk en in eindeloos veel kleuren en stijlen te krijgen, waardoor er altijd wel iets tussen zit. Daarentegen is het blad niet krasbestendig en ook niet hittebestendig, dus er moet altijd een onderzetter onder hete pannen worden gezet. Een keukenblad kunststof heeft dus zo zijn voordelen maar ook nadelen.

Materiaal Hout

Hout is het ideale materiaal om een natuurlijke uitstraling te verwezenlijken in een keuken. Er zijn meerdere houtsoorten waaruit gekozen kan worden, waardoor er vele stijlen kunnen worden gecreëerd. Naast deze natuurlijk uitstraling zijn er helaas ook nadelen. Een houten werkblad is namelijk gevoelig voor warmte en vocht, waardoor onderhoud erg belangrijk is.

Materiaal Glas

Je verwacht het vast niet maar glas is ook een materiaal dat toegepast kan worden als werkblad. Door een speciaal gehard glas te gebruiken ontstaat er een stevig werkblad om te gebruiken, maar glas is voornamelijk een materiaal dat goed te gebruiken is als achterwand in je keuken. Door deze te voorzien van een laklaag aan de achterkant zijn alle kleuren mogelijk. Een achterwand van glas is altijd goed schoon te maken, wat het ideaal maakt om deze te plaatsen achter de kookplaat.

Materiaal RVS

Een rvs-keukenblad heeft verschillende voordelen, het is goed schoon te houden, erg hygiënisch en erg stevig. Een roestvast stalen aanrechtblad past perfect in de professionele keuken of in moderne design keukens. Het werkblad is wel gevoelig voor krassen, maar dit is bij rvs ook meteen hetgeen dat de uitstraling van het blad bepaalt. Rvs kan op veel plekken voorkomen in de keuken, zoals bij de apparatuur, de spoelbak, de kraan, de achterwand of de plint van de keuken.

Materiaal Natuursteen

Een natuursteen is gevormd door de natuur en wordt gewonnen uit steengroeven, hierdoor is een natuursteen altijd uniek. Zo heeft een natuursteen aanrechtblad een geheel eigen karakter, maar deze vergt wel meer onderhoud en schoonmaken dan bijvoorbeeld een composiet of keramiek werkblad. Oppassen met krassen en zure stoffen is dus erg belangrijk, maar daarvoor krijg je wel een mooi werkblad terug. Onder de natuurstenen vallen onder andere graniet, marmer en kwartsiet, elk materiaal is op geheel eigen wijze ontstaan in de natuur en heeft zijn kenmerkende uitstraling.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring