mogelijkheden Kastsystemen

Iedereen kent wel de plekjes in de keuken die niet optimaal gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld het onderste opbergvak in een kast of de ruimte in de hoek van een hoekkeuken. Door verschillende keukenkast systemen te verwerken in een keuken kan de functionaliteit flink verhoogd worden. Door samenwerking met onze leverancier LMC kan Vogels Keukens onder andere keukenkast systemen leveren van Kesseböhmer en Vauth-Sagel. Voor meer kastsystemen en andere keukenaccessoires kun je een kijkje nemen op de website van LMC.

Kom in contact met ons

Kastsysteem Lades

Een van de meest gebruikte systemen in maat keukens zijn laden, deze komen voor in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld grote voorraadladen voor het opbergen van pannen en ondiepe lades voor het bestek en kookgerei. Het is ook mogelijk om binnenladen toe te passen, dit zijn laden die achter een deurtje geplaatst kunnen worden of achter hetzelfde front als van een normale lade. Een populaire optie is tegenwoordig om meerdere binnenladen achter één deurtje te plaatsen.

Kastsysteem Lemans

De hoek in een hoekkeuken is plek die vaak verloren gaat of niet nuttig gebruikt wordt. Een Lemans is een mooi voorbeeld van hoe deze hoek toch nuttig gebruikt kan worden. Het systeem bestaat uit 2 plateaus, die door hun vorm perfect uit een hoekkast gedraaid kunnen worden. Hierdoor is de hoek van de keuken te gebruiken voor opslag en door de uitdraaiende beweging ook goed te bereiken.

Kastsysteem Magic Corner

De Magic Corner is nog een methode om de hoek in je hoekkeuken functioneel te gebruiken. Het systeem wordt in een hoekkast ingebouwd en bestaat uit 2 delen. Het eerste deel kan uitgetrokken worden als een soort apothekerskastje, maar door deze vervolgens weg te draaien beweegt het tweede deel uit de hoek naar de deuropening van de kast. Waardoor alle manden altijd goed bereikbaar zijn.

Kastsysteem Apothekerskast

Een ander bekend voorbeeld van een keukenkastsysteem is een apothekerskast. Dit is een systeem die uit de kast getrokken wordt, waarbij er meerdere manden tegelijk uit de kast komen en bereikbaar zijn. Het systeem heeft enkele nadelen, het zit gebonden aan vaste afmetingen voor de kast en het gewicht voor de manden is beperkt. Vaak hoeft dit geen probleem te zijn, maar anders zijn er goede alternatieven. Voor opslag van producten met meer gewicht zijn de binnenladen achter een deur een goed alternatief, zoals toegelicht bij de lades.

Kastsysteem Deurrek

Wanneer een keukenkast uitgevoerd wordt met legplanken worden vaak meer spullen achter elkaar op de planken geplaatst. Hierdoor zijn de achterste producten minder goed bereikbaar. Wanneer een deurrek wordt toegepast worden de legplanken in de kast minder diep en wordt het voorste gedeelte van de kast gebruikt voor de manden van het deurrek. Hierdoor zijn bij het openen van een kast zowel de spullen op de legplank bereikbaar als de spullen in het deurrek. Deurrekken zijn daarnaast ook de combineren met speciale uittrekelementen.

Kastsysteem Afvalemmers / afvalsortering

Een afvalemmer is een belangrijk onderdeel van de keuken en om afval te scheiden zijn vaak al meerdere afvalbakken in de keuken nodig. Er zijn tegenwoordig steeds meer afvalsorteringen beschikbaar die in keukenkastjes kunnen worden weggewerkt, waardoor er geen losse afvalemmers meer in de keuken hoeven te staan. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een gft-afvalbakje in het blad te verwerken, waardoor resten direct van het werkblad in het afvalbakje kunnen worden geveegd.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring