Inspiratie Landelijke keukens

Bij een landelijke keukens fantaseren mensen al snel over een keuken die ze in een oude boerderij kunnen aantreffen. Robuuste materialen en veel hout komen voornamelijk terug in deze stijl. De rustieke uitstraling zorgt voor een fijne en warme sfeer in de keuken.

Meer lezen Kom in contact met ons

de kracht van maatwerk Ontwerp samen met ons jouw droomkeuken

Wat maakt landelijke keukens echt landelijk?

De kenmerken van landelijke keukens op maat zijn de houten deuren en laden. De klassieke stijl van kaderdeuren met grepen is een bekend beeld, maar er zijn veel meer opties. Hierbij kan gedacht worden aan deurtjes met verticale groeven of vlakke panelen. Er kan ook een modern tintje gegeven worden aan de landelijke keuken door greeplijsten of push-to-open toe te passen in combinatie met de traditionele stijl van deuren en laden.

Een landelijke keuken op maat heeft ook zijn eigen stijl voor het type werkbladen. Net als bij een industriële keuken past een betonnen blad goed bij deze stijl keuken. Maar ook een klassiek granieten werkblad of een dik terrazzo werkblad zorgt voor een mooie landelijk uitstraling. Een andere mogelijkheid om een landelijke stijl te creëren is om een spoelbak te plaatsen die gemaakt wordt van hetzelfde materiaal als het werkblad, zoals bijvoorbeeld een robuuste stenen spoelbak of een tegelspoelbak in combinatie met een terrazzo aanrechtblad.

Alle combinaties zijn mogelijk. Dit is een voordeel van de keuken op maat laten maken.

Apparatuur in een landelijke keuken

De meest kenmerkende apparatuur voor een landelijke moderne keuken is toch het fornuis, de kookplaat en oven in één. De traditionele en nostalgische uitstraling van dit soort fornuizen zijn de eyecatcher van de keuken. Deze fornuizen zijn er tegenwoordig ook met moderne technieken. Hierdoor heb je wel de uitstraling van een oud fornuis, maar ook de luxe van een inductiekookplaat.

Start jouw keukenproject op maat

Van advies tot montage staat Vogels Keukens voor je klaar, en volledige ontzorging bij het proces van jouw keuken project staat bij ons voorop. Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw stoere landelijke keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een initieel concept dat we kunnen uitwerken tot een prachtige keuken op maat zoals het bedoeld is. Van A tot Z, geheel naar jouw ideeën en wensen!

Wat zijn de mogelijkheden? Jouw keuze: van keukenblad tot aan de apparatuur

De opties voor in een keuken zijn eindeloos, om alvast een idee te krijgen zijn er op onze website verschillende mogelijkheden uitgelicht. Neem alvast een kijkje bij onderstaande categorieën.

Fronten en materialen Kastsystemen

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring