mogelijkheden Fronten en materialen

Het uiterlijk van de keuken wordt voor het grootste deel bepaald door het vooraanzicht van de kasten, dit worden keukenfronten genoemd. Dit zijn de deuren en voorkanten van de laden, maar vaak worden zijwanden of andere zichtpanelen in dezelfde stijl afgewerkt. Dit wordt ook wel het zichtwerk van de keuken genoemd. Het zichtwerk kan gemaakt worden van verschillende materialen met elk zijn eigen kleuropties. Daarnaast zijn er ook nog de kastjes zelf, hoe deze vervaardigd worden en wat hier de mogelijkheden bij zijn wordt hieronder toegelicht.

Kom in contact met ons

De basis Keukenkastjes

De keukenkastjes, ook wel de corpus genoemd, worden gemaakt van meubelplaat. Deze plaat is er onder andere in het wit, maar ook in verschillende andere tinten verkrijgbaar, waardoor er een gewenste kleur keuze gemaakt kan worden. Alle kastjes worden op maat gemaakt, waardoor wij altijd flexibel zijn met afmetingen en er altijd een passend geheel gecreëerd kan worden, ongeacht de breedte, hoogte of diepte van de keuken.

Materiaal Meubelplaat

Een meubelplaat is aan de voor- en achterkant voorzien van een toplaag in een bepaalde stijl en is rondom voorzien van een kantenband in dezelfde stijl. Meubelplaten zijn te verkrijgen in zowel uni kleuren als in hout-, materiaal- en fantasie decoren. Deze meubelplaten zijn aantrekkelijk in prijs en onderhoudsarm.

Materiaal Laklaminaat

Keukenfronten kunnen ook bedekt worden met laklaminaat, Laklaminaat is een prijsvriendelijk alternatief voor spuitwerk. Een laminaat wordt over een MDF-plaat heen getrokken en neemt hierbij de vorm van de plaat aan, hierdoor zijn ook kaderdeuren mogelijk. Laklaminaat is er in vele kleuren te krijgen, maar ook in verschillende houtdecors. Het geeft een strakke afwerking en is makkelijk schoon te houden. Voor laklaminaat wordt samengewerkt met een leverancier die deze in zijn eigen moderne fabriek voor ons produceert.

Materiaal Hoogglans meubelplaat

Een hoogglans meubelplaat is een plaat die een lakwerk toplaag heeft voor het beste hoogglans resultaat. De achterkant is voorzien van een standaard unikleur laag, zoals bij een normale meubelplaat, en is rondom voorzien van een kantenband in dezelfde kleur. Door alleen de voorkant te voorzien van lakwerk is deze plaat aantrekkelijker in prijs dan spuitwerk, maar heeft het wel een mooie hoogglans uitstraling.

Materiaal Extreem mat fingerprintproof

Voor keukenfronten heb je ook meubelplaten. Deze meubelplaat is voorzien van een gelakte toplaag, een standaard unikleur laag aan de achterzijde en is rondom voorzien van een kantenband in dezelfde kleur. De toplaag is voorzien van een speciale anti-fingerprint eigenschap die vingerafdrukken reduceert en het schoonmaken makkelijker maakt. Een eigenschap die vooral bij donkere kleuren goed tot zijn recht komt, zeker bij een greeploze keuken.

Materiaal Spuitwerk

Keukenfronten kan je ook laten spuiten. Spuitwerk betekent dat de keukenfronten worden voorzien van een laklaag. Hierbij kunnen alle kleuren gecreëerd worden met zowel een matte, zijdeglans of hoogglans uitstraling. Spuitwerk geeft een strakke afwerking en zeker bij het gebruik van kaderdeuren komt dit goed tot zijn recht. Daarnaast zijn er met spuitwerk nog eindeloos mogelijkheden met bijzondere soorten lak, zoals metallic.

Materiaal Houtfineer en massief hout

Door echt hout aan jouw keuken toe te voegen wordt een warme uitstraling gecreëerd. Maar omdat massief hout ook enkele nadelige kenmerken heeft, wordt tegenwoordig vaak houtfineer toegepast, een houten toplaag op een MDF-kern. De toplaag kan met een blanke lak worden bewerkt, waardoor de kleur en het gevoel van het paneel bewaard blijven. Ook is het mogelijk om de panelen een kleur te geven door middel van een lak of olie.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring