mogelijkheden Grepen en greeploos

Een belangrijk keuze voor je nieuwe keuken is of je kiest voor grepen of greeploos. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen en door deze goed af te wegen kan een goede keuze gemaakt worden. Wij lichten in onze adviesgesprekken ook graag toe wat belangrijk is om een goede keuze te maken.

Kom in contact met ons

Optie Grepen

De simpelste methode is om op alle fronten een greep te plaatsen. Alle deuren en laden zijn eenvoudig te openen en voor alle stijlen keukens zijn bijpassende grepen te vinden. Grepen kunnen aan de voorkant van een front gemonteerd worden, maar ook bovenop een front. Op deze manier valt de greep grotendeels weg onder het werkblad, waardoor een semi-greeploos effect wordt gecreëerd.

Optie Greeplijsten

Greeplijsten worden steeds populairder in onder andere moderne en industriële keukens. Hierbij wordt een profiellijst achter de fronten geplaatst, waardoor er ruimte is om de fronten vast te pakken en naar voren te trekken. Greeplijsten zijn er in zowel horizontale als verticale varianten. Horizontaal komen ze voornamelijk voor in de kastjes onder het werkblad, en verticaal vooral in de hoge kasten. Greeplijsten zijn er standaard in het wit, zwart, aluminium of rvs-kleurig, maar kunnen in elke kleur een laklaag krijgen.

Optie Push-to-open

Push-to-open is een andere manier om je keuken greeploos te maken, hierbij druk je tegen de fronten aan waardoor deze naar buiten komen om de deur of lade te openen. Doordat geen grepen of greeplijsten nodig zijn kan een erg strak en modern ontwerp gemaakt worden, maar er zijn wel enkele aandachtspunten. Push-to-open functies implementeren bij deuren van je koelkast of vriezer zullen bijvoorbeeld significant extra kosten met zich meebrengen. Hierbij kan een mix van grepen met greeploos een oplossing bieden.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring