Inspiratie Houten keukens

Houten keukens zijn stijlvol en tijdloos. De grote variatie die met een houten uitstraling mogelijk is zorgt ervoor dat het als een aparte keukenstijl gezien wordt. Hout geeft een warm en levendig gevoel in een keuken. Er is veel keuze in houtsoorten en/of hout decoren, waardoor een houten keuken zowel een moderne als landelijke uitstraling kan krijgen.

Meer lezen Kom in contact met ons

de kracht van maatwerk Ontwerp samen met ons jouw droomkeuken

Houten keukens op maat

Hout is op verschillende manieren toe te passen in een keuken op maat. Gladde houtsoorten in combinatie met push-to-open of greeplijsten passen goed in een moderne keuken, terwijl ruwere houtsoorten goed in een industriële keuken passen. Houten kaderdeuren komen daarnaast weer goed tot zijn recht in een landelijke moderne keuken.

Daarnaast is het mogelijk om stijlen te mixen door bijvoorbeeld een modern kookeiland met strakke unikleur te combineren met een kastenwand, waarin de hoge kasten een houten uitstraling hebben. Er zijn verschillende manieren om houtaccenten aan een keuken toe te voegen. Dit kan door middel van wandplanken aan de muur of door een houten eettafel tegen het kookeiland te plaatsen. Keuze voor een houten werkblad is ook een manier om warmte aan de keuken toe te voegen. Samen met de klant werken we tot in detail alle houten keukens uit.

Massief hout, houtfineer of een houtdecor

Een hout uitstraling van de keuken op maat kan door middel van verschillende materialen gecreëerd worden. Als er gebruik wordt gemaakt van massief hout, dan zijn de fronten en zichtpanelen volledig van ‘echt’ hout. Een vergelijkbare uitstraling wordt gecreëerd met fineer, hierbij is plaatmateriaal afgewerkt met een dunne toplaag van ‘echt’ hout. Houtfineer biedt verschillende voordelen ten opzichte van massief hout, zo is bijvoorbeeld het uitzetten en krimpen veel minder en liggen de aanschafkosten lager.

De derde optie is door middel van een meubelplaat met houtdecor, dit is een kunststof toplaag waar vele soorten uitstralingen mee te bereiken zijn. Door de moderne technieken wordt steeds beter het gevoel van ‘echt’ hout nagebootst. Een nieuwe keuken kopen met een houtlook wordt op deze manier veel interessanter.

Wij maken jouw keuken op maat

Wij verzorgen op elk vlak de volledige realisatie van jouw nieuwe maatwerk keuken. Wij maken niet alleen het ontwerp van jouw nieuwe houten keuken op maat, maar zorgen ook voor de plaatsing en afwerking. Volledige ontzorgen bij het proces van jouw keukenproject staat bij ons voorop. Sta je te popelen om jouw keuken een make-over te geven? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen. Wie weet zitten wij binnenkort met elkaar om tafel voor het ontwerp van jouw eigen houten keuken.

Wat zijn de mogelijkheden? Jouw keuze: van keukenblad tot aan de apparatuur

De opties voor in een keuken zijn eindeloos, om alvast een idee te krijgen zijn er op onze website verschillende mogelijkheden uitgelicht. Neem alvast een kijkje bij onderstaande categorieën.

Fronten en materialen Grepen en greeploos

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring