Materiaal Natuursteen, composiet en keramiek

Natuursteen, composiet en keramiek zijn alle drie populaire materialen voor een keukenblad, maar elke soort heeft zijn eigen karakteristieken. Maar wat is nu precies het verschil? De een vergt meer onderhoud, en de ander is beschikbaar in meer(dere) kleuren en stijlen. Maar wat past nou het beste bij jouw keuken? Wij leggen het voor je uit.

Meer lezen Kom in contact met ons

Natuursteen

Een natuursteen is gevormd door de natuur en wordt gewonnen uit steengroeves, hierdoor is een natuursteen altijd uniek.  Het geeft een werkblad met een eigen karakter, maar deze vergt wel meer onderhoud en schoonmaken dan bijvoorbeeld een composiet of keramiek werkblad. Oppassen met krassen en zure stoffen is dus erg belangrijk, maar daarvoor krijg je wel een mooi werkblad terug. Onder de natuurstenen vallen onder andere graniet, marmer en kwartsiet, elk materiaal is op geheel eigen wijze ontstaan in de natuur en heeft zijn kenmerkende uitstraling.

Composiet

Composiet is vergelijkbaar met natuursteen, maar in veel meer stijlen en kleuren beschikbaar omdat het geen natuurproduct is. Door de dichte structuur van composiet, is een groot voordeel dat vuil minder snel in het blad zal trekken dan bij natuursteen en daardoor erg hygiënisch is. Een aanrechtblad van composiet is daarnaast meer krasbestendig, stootvast, slijtvast en kan jarenlang mee gaan. Perfect voor een toekomstbestendige keuken.

Keramiek

Als derde hebben we dan nog keramiek, een keukenblad met veel praktische eigenschappen. Wilt u onderhoudsvrij? Dan kiest u voor keramiek! Bladen van keramiek zijn zowel krasbestendig, hittebestendig als 100% vlekbestendig vanwege de volledig gesloten structuur. Vet of andere kleurstoffen zullen daarom ook niet in het materiaal trekken en een hete pan kan zonder problemen op het oppervlak geplaatst worden. De keukenbladen zijn vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen met klei als hoofdbestanddeel, en zijn verkrijgbaar in vele soorten stijlen en kleuren. Voor de kleuren kan je ook een kijkje nemen op de website van onze leverancier Kemie. Liever de bladen een keertje in het echt zien? Dat kan ook, dan regelen wij voor jou een afspraak bij onze leverancier.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring