Nieuws12 augustus 2023 Welkom bij jouw toekomstgerichte keuze voor een duurzame maatwerk keuken!

Je staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen voor je huis én voor de planeet. Bij de aankoop van een maatwerk keuken zijn er talloze mogelijkheden om te kiezen voor duurzame opties die niet alleen jouw leefomgeving verbeteren, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst. Van energiezuinige apparatuur tot het gebruik van milieuvriendelijke materialen en innovatieve technologieën, ontdek hier hoe jij het verschil kunt maken met jouw keukenkeuze.

Meer lezen Kom in contact met ons

Energiezuinige apparatuur voor een groenere toekomst

Een van de eerste stappen op weg naar een duurzame keuken is de keuze voor energiezuinige keukenapparatuur. Denk aan koelkasten, vaatwassers, ovens, kookplaten en afzuigkappen die zijn ontworpen met de nieuwste technologieën om minder energie te verbruiken zonder in te leveren op prestaties. Deze apparaten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar zorgen ook voor aanzienlijke besparingen op je energierekening.

Slimme koelkasten en ovens: Kies voor slimme koelkasten en ovens die zich aanpassen aan jouw levensstijl. Ze helpen voedselverspilling te verminderen door je op de hoogte te houden van de inhoud en houdbaarheidsdatums.

Inductiekookplaten: Overweeg het gebruik van inductiekookplaten, die directe warmte genereren zonder energie te verspillen aan het opwarmen van de lucht eromheen. Ze zijn snel, veilig en uiterst efficiënt.

Energiezuinige vaatwassers: Moderne vaatwassers gebruiken minder water en energie dankzij geavanceerde sensortechnologieën die het programma aanpassen aan de belading en vuilheid van de vaat.

Recirculaire afzuigkappen: dit zijn duurzame afzuigkappen die de lucht filteren en weer terug in je woning te brengen en zo een positieve impact hebben op het behoud van warmte in zowel nieuwbouw- als bestaande woningen.

De innovatie van de Quooker

Heb je ooit nagedacht over de hoeveelheid water en energie die wordt verspild terwijl je wacht tot het water kookt? Hier komt de Quooker om de hoek kijken. Dit innovatieve apparaat biedt direct kokend water, waardoor je niet langer onnodig water hoeft te laten lopen terwijl je wacht tot het de juiste temperatuur bereikt.

Water- en tijdsbesparing: Met de Quooker heb je in een oogwenk kokend water, wat betekent dat je minder tijd besteedt aan wachten en verspilling van water tegengaat.

Milieuvriendelijk: Doordat je exact de benodigde hoeveelheid water kunt tappen, voorkom je verspilling en bespaar je op energie die anders nodig zou zijn om water te koken.

Materialen met aandacht voor de natuur

Bij het creëren van je maatwerk keuken is de keuze van materialen van groot belang. Gelukkig zijn er steeds meer opties beschikbaar die rekening houden met de impact op het milieu en de lange levensduur van jouw keuken bevorderen.

Duurzaam hout en plaatmateriaal: Kies voor hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Zo draag je bij aan het behoud van bossen en de biodiversiteit. Door middel van FSC® of PEFC certificeringen op materialen van onze leveranciers kunnen we de keuze bewust maken.

Recyclebare materialen: Overweeg materialen die gemaakt zijn van gerecyclede of recyclebare grondstoffen. Dit vermindert de vraag naar nieuwe grondstoffen en draagt bij aan de circulaire economie.

Greengridz: Een lichtgewicht basis/drager voor de TopLaminaat kunststof werkbladen. Hiervoor is circa 60% minder hout/grondstof nodig. Ten opzichte van een mulitplex blad verminderd Greengridz 59% van de CO2-uitstoot.

Slimme technologieën voor een groenere leefstijl

Naast energiezuinige apparatuur en duurzame materialen zijn er ook slimme technologieën die je kunnen helpen een groenere leefstijl te omarmen.

Slimme verlichting: Gebruik slimme verlichtingssystemen die je in staat stellen om lichtintensiteit en -kleur aan te passen, waardoor je energie kunt besparen en de sfeer in je keuken kunt optimaliseren.

Afvalscheiding: Integreer handige afvalscheidingssystemen in je keuken om recycling te stimuleren en bij te dragen aan een schonere omgeving.

Zonnepanelen en energieopslag: Als je echt een stap verder wilt gaan, overweeg dan het installeren van zonnepanelen op je woning en investeer in energieopslag om je keuken van groene stroom te voorzien.

Jouw duurzame keuze maakt het verschil

Bij het kiezen van een maatwerk keuken heb jij de macht om positieve verandering te bewerkstelligen. Elk detail, van de apparatuur tot de materialen en technologieën die je kiest, kan een aanzienlijke impact hebben op het milieu en je dagelijkse leven. Ga voor energiezuinigheid, verminder verspilling en maak gebruik van duurzame materialen. Samen kunnen we een groenere toekomst creëren, één keuken tegelijk. Maak vandaag nog de bewuste keuze voor een duurzame maatwerk keuken die jouw leefruimte transformeert en de wereld om ons heen beschermt.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring