Industrieel Maatwerk industriële keuken in Helmond

In Helmond centrum hebben wij voor onze klant een maatwerk industriële keuken mogen maken, waarbij het ruwe karakter goed naar voren komt door de gebruikte materialen. De combinatie van het rustiek eiken fineer, het robuuste betonnen blad en de zwarte elementen zorgen voor een moderne en stoere keuken als eindresultaat. En door dezelfde materialen ook toe te passen in een wandmeubel en wandplanken, wordt van de ruimte één geheel gemaakt.

Meer lezen Kom in contact met ons

Robuust Balsabeton

Het kookeiland van deze maatwerk industriële keuken in Helmond is de eyecatcher van de keuken, dit komt onder andere door het betonnen werkblad van ruim 1 meter breed en 4,1 meter lang. En wat het blad extra bijzonder maakt, is dat het gemaakt is van Balsabeton. Balsabeton is betonsteen dat is versterkt door middel van glasvezel met een kern van schuim, hierdoor is het een lichtgewicht ten opzichte van normale betonnen bladen. En door deze productiemethode kunnen werkbladen van grote afmetingen uit één geheel worden gemaakt.

Daarnaast is het beton voorzien van een speciale coating, die goede bescherming biedt tegen vlekken. Hiermee is de vlekgevoeligheid, waar betonnen werkbladen om bekend staan ook opgelost, waardoor zonder zorgen voor een betonnen blad gekozen kan worden. Voor het kookeiland van dit project is er speciaal gekozen voor Balsabeton “Robuste”, deze heeft dezelfde eigenschappen als de standaard Balsabeton, maar dit werkblad is voorzien van een reliëf in het oppervlak. Dit geeft het werkblad een extra stoere en ruige uitstraling.

Eiken fineer met blanke lak

De fronten zijn vervaardigd van een waterwerende mdf met een eiken fineer toplaag. Voor deze keuken is gekozen voor een fineer met rustieke uitstraling, waarbij ‘scheuren’ in het hout zichtbaar zijn. Het fineer is afgewerkt met een speciale blanke lak, die het natuurlijke gevoel van het hout volledig bewaard. Dus niet het gevoel dat er een laagje overheen zit en ook zal het hout geen grote verkleuring krijgen ten opzichte van het “kale” hout. Daarnaast is het ook mogelijk om het fineer in een kleur naar keuze af te werken door middel van een lak of olie.

Ook een maatwerk industriële keuken in regio Helmond?

Wij kunnen je helpen met het realiseren van jouw droomontwerp, zodat je straks kan genieten van een unieke keuken die niemand anders heeft. Door onze ervaring kunnen wij je goed adviseren over de verschillende materialen die toegepast kunnen worden in een maatwerk keuken in industriële stijl, zodat je een goede keuze kunt maken. Woon jij in Helmond en spreekt een maatwerk industriële keuken jou aan, neem dan contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken onder het genot van een kopje koffie.

Ook een maatwerk keuken? Start nu jouw keukenproject hier

Ik wil meer weten

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak

Maak een afspraak en kom langs bij ons op kantoor om alle mogelijkheden voor het op maat maken van jouw keuken te bespreken. In overleg met jou komen we tot een advies dat we kunnen uitwerken tot de droomkeuken zoals jij hem in gedachten hebt.

0492 84 96 84 info@vogelskeukens.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring